motto

„Pentru a fi în adevăr om, trebuie să te gândeşti la două lucruri că atâţia oameni au fost ca să fii tu şi că tu şi că însuţi eşti ca să fie după tine atâţia oameni.”


Nicolae Iorga

marți, 18 mai 2010

Familia-- Biserica-Scoala

Lipsa de educație, duce la dezordine și dezastru social,sub diferite forme, de la cele mai mici până la cele mai mari.
Nepăsarea, lipsa de înțelepciune, lenea, lăcomia, trufia, prostia, nemilostivirea, neînfrânarea sunt apăsătoare în sens negativ pentru om în raport cu Bunul și Milostivul Dumnezeu, lăsând loc de dovadă pentru cei care se lasă apăsați de aceste patimi, că sunt neinstruiți și îndepărtaţi de Dumnezeu, iar acolo unde nu există Dumnezeu, nu există nici dragoste: căci poruncă avem -,,să ne iubim unul pe altul ca într-un gând să mărturisim pe Tatăl pe Fiul și pe Duhul Sfânt.
De multe ori se întâmplă ca mulți oameni să fie nemulțumiți de propria persoană, fie din cauza unor lipsuri, fie că nu L-au cunoscut pe Dumnezeu din familie .
Foarte mult contează, când familia se implică în mod deosebit pentru a aduce aportul de datorie morală, pentru a forma caracterele celor răsăriți în această vatră numită - familie – în care focul dragostei să nu se stingă niciodată!
Părinții joacă un rol important în educația copiilor lor, iar dascălii și preoții slujitori, desăvârșesc cele începute de părinți în cei șapte ani de-acasă , copiii fiind sinteza părinților iar ordinea din familie atestă frumosul chip al fiecărui om care trăiește în lumea aceasta imprevizibilului .
Semnul Sfintei Cruci, politețea, verticalitatea morală, instrucția tipic socială pe care le dobândim în sânul familiei sunt esențiale pentru bunul succes al vieții noastre sub toate aspectele.
Familia fără școală și fără sfânta Biserică nu poate avea mulțumirile dorite, căci nu există familia fără școală și toate acestea la un loc fără Dumnezeu, indiferent de modul de percepere sau de modul de înțelegere al lui.
Fără participare la Sfânta Biserică și fără școală familia devine ,,întuneric si ceață” a vieții viitoare. Dumnezeu este prezent și în Biserică, și în familie, și în scoală pentru că nimic nu se poate desfășura sau exista fără marea putere de grijă a lui Dumnezeu.
Să respectăm toate valorile Sfintei Biserici, ale familiei și școlii, pentru că toate sunt verticalizate prin dragoste și afecțiune reciprocă.
Biserica, familia și școala au misiunea de a forma valori care să păstreze bunurile viitoare . Amin!
Preot masterand Marian Buțerchi
Preot Paroh al Parohiei
Arcani II Câmpofeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu